Ir vandenukas mums daugiau nebaisus

Vandens procedūros patinka ne visiems, tačiau jos – būtina kasdienės vaiko higienos dalis. Vieni mažyliai kategoriškai atsisako būti prausiami, o kiti turškiasi su mielu noru, tačiau atėjus laikui plauti galvytę ar valytis ausytes ima garsiai verkti. Vienodų vaikų nebūna: tai reiškia, kad vienų mažylių didžiausios baimės kitiems gali virsti malonumu (ir atvirkščiai).Kodėl vaikas bijo maudytis?

 

  • Mažylio odelė labai jautri, vanduo, kuris suaugusiajam atrodo normalus, jam gali pasirodyti per karštas. Kartą „nusvilęs“ vaikas nebenorės grįžti į vonią, todėl prieš maudynes geriau leisti ir jam pačiam patikrinti vandens temperatūrą.
  • Jei pastebėjai, kad vaikas vengia vandens srovės, maudyk jį vonioje. Kai kurie vaikai bijo dušo.
  • Vaikas gali išsigąsti ir išbėgančio iš vonios vandens: jis įsivaizduoja, kad skylutė, per kurią nuteka vanduo, gali įtraukti ir jį. Viskas, ką tau reikia tokiu atveju padaryti – pirmiausia iškelti iš vonios mažylį, o tik tada ištraukti kamštį.
  • Tikriausiai ir pati kurį laiką vaikystėje bijojai šampūno ir kempinės... Kadangi mažieji nori būti savarankiški, leisk savo vaikeliui pačiam išsirinkti patinkančias priemones. Pamatysi – maudynės taps daug smagesnės.
  • Kai kuriems vaikams nemalonus pats vanduo. Kad nukreiptum mažylio dėmesį nuo švarinimo procedūrų, nupirk neskęstančių žaisliukų.

 

Neversk vaiko praustis, tačiau rodyk jam pavyzdį, leisk suprasti, kad nuo šiol jis yra pakankamai suaugęs ir gali savimi pasirūpinti pats. Neprasminga kas vakarą šaukti ant nesiprausėlio... Geriau leisk  jam stebėti, rytais ir vakarais valaisi dantis, prieš valgį plauniesi rankas, o prieš miegą prausiesi – kadangi vaikai yra iš prigimties mėgdžiotojai, netrukus jis ims elgtis lygiai taip pat.

2 psl. »

Komentarai (2)

Emilija 2012-06-26 18:31
manasis labai greitai atpranta nuo vandenuko, tai po to kyla keblumų
Goda 2012-06-25 12:37
mano dukrytė vis tiek paniškai bijo vandens :/

Vaikų sutrikimai

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Statistikos duomenimis, 3-4 metų amžiaus vaikai kiekvieną dieną pasako maždaug 12000 žodžių ir užduoda apie 900 klausimų.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai