Jeigu vaikas bijo vandens

Tu taip stengeisi pripratinti vaikutį prie vandens, atlikai visas būtinas ir įprastas procedūras, o mažylis taiga ėmė jo bijoti... Taip, staiga, ne iki tol jį lyg ir mėgo. Kodėl? Dėl kokių priežasčių vieni mažyliai be menkiausios baimės šoka į upę, ežerą ar jūrą, o kiti tik trypčioja ant kranto ir bailiai žiūri į vandenį? Tik tada, kai suprasi, kur slypi šios vaikučio baimės priežastys, galėsi jam pagelbėti.

Taigi: kodėl vaikai bijo vandens?

Gal tavo sūnelis ar dukrytė nemoka plaukti? Tai bene dažniausia ir svarbiausia jau sąmoningo amžiaus vaiko vandens baimės priežastis. Net ir suaugusiajam, kuris nemoka gerai plaukti, kyla ne pačių maloniausių jausmų: jis stengiasi nenutolti nuo kranto, nepasitiki savimi. Tuo labiau – vaikas. Jaunesniems nei 6 metų vaikams nerekomenduojama net eiti į baseiną – jiems bus sunku klausytis ir vykdyti trenerio nurodymus, teks atitinkamai koordinuoti judesius. Jeigu pradėsi mažylį mokyti šio meno per anksti, gali galutinai atimti susidomėjimą.

Atsakyk sau į klausimą: kaip nuo gimimo maudydavai savo atžalą? Jeigu laikeisi „senų tradicijų“ ir į vandenį kišdavai su vystyklais, kruopščiai susupusi pečius arba galvytę, būk tikra, kad tavo vaikas vandens telkinius ateityje apeis dideliu lanku. Sūnelis arba dukrytė perima iš tavęs visas tavo baimes (o kas bus, jeigu kažkas atsitiks?), saugo tai savo pasąmonėje. Nieko nesibaimink: jeigu prižiūrėsi, vaikas vonioje tikrai nenuskęs. Pasistenk, kad besipliuškendamas jis jaustųsi užtikrintas.

Jeigu manai, kad tavo dukrytė dar visai maža, leidi jai bėgioti tik su kelnaitėmis ir kepurėle, o visos jos bendraamžės lyg kokie modeliai podiumu vaikšto su maudymosi kostiumėliais, nepagailėk ir nupirk jai vieną. Visai gali būti, kad tavo mažylė nesmagiai jaučiasi dėl to, kad labai išsiskiria iš draugių, tačiau teisinasi tuo, kad bijo vandens.

2 psl. »

Komentarai (3)

Lilija 2012-02-23 17:34
Aš pamenu mažytė labai bijodavau jūros, tai tėtis mane ant pečių nešiodavo, kad priprasčiau prie pačio pojūčio būti ne krante. Po savaitėlės apsipratau ir pati įmerkiau kojas, o vėliau jau ir į bangas lįsdavau :)
Živilė 2012-02-23 16:57
Tikra tiesa, kad vaikai labai gerai jaučia mamos baimę, nerimą ir užtikrintumą. Kai suėmiau save į rankas - ir maudynės tapo paprastesnės
Pupa 2012-02-23 13:55
Su tais maudymukais tai net aš kompleksuodavau (iki šiol pamenu). Bet vandens baime to nepavadinsi

Vaikų sutrikimai

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Kalbant apie vaikus Japonijoje nevartojami žodžiai "blogas" ir "negeras".

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai