Ką daryti, kad sąrėmiai būtų ne tokie skausmingi

Dar negimdžiusio moterys dažniausiai nė nenutuokia, kas iš tiesų jų laukia. Ne, mes nenorime tavęs gąsdinti – tiesiog įspėjame, kad tai nėra pats maloniausias dalykas, kurį tau teks patirti. Visa tai laikina, o pirmasis vaikelio riksmas atpirks visas gimdymo kančias.

Kiekvieno iš mūsų skausmo toleravimo riba yra skirtinga, todėl vienos nėštukės skausmą pakelia lengviau, o kitos – sunkiau. Gimdymo metu jį galima malšinti vaistiniais preparatais, tačiau mes norime tau pasiūlyti keletą natūralių skausmo mažinimo būdų.

  • Raminamąjį poveikį turi šiltas vanduo. Jei esi kentėjusi dėl skausmingų mėnesinių, turėjai pastebėti, kad pamirkus vonioje skausmai tampa silpnesni. Tą patį metodą galima taikyti ir prasidėjus sąrėmiams: šilto vandens masažas palengvins nugaros skausmus ir nuramins.
  • Sąrėmių metu sunku nukreipti mintis kitur, nes net ir prasidėjus pertraukai puikiai žinai, kokias kančias ir vėl teks pajusti. Pasistenk užsiimti pašalinė veikla, kad mintys nesisuktų tik apie skausmus.
  • Jei turi mėgstamą veiklą, kuri tau padeda atsipalaiduoti – būtinai jos imkis. Dauguma moterų bent trumpam pamiršta sąrėmius, jeigu klausosi mėgstamos muzikos, o kitoms mielesnė aktyvesnė veikla, pavyzdžiui, vaikščiojimas. Trumpai tariant, jei rasi tai, kas tau teikia malonumą, lengviau išgyventi šį nelengvą laikotarpį.
  • Nėštukių kursų metu ne veltui taip daug dėmesio skiriama kvėpavimo pratimams – taisyklingas kvėpavimas ir mokėjimas atsipalaiduoti labai gelbsti šioje nelengvoje situacijoje. Kenčiant skausmą svarbiausia nepamiršti kvėpuoti, kad raumenys dar labiau nesusitrauktų.
  • Sąrėmių metu padeda ir lengvas pilvo masažas (daugumai moterų jis ir šiaip malšina skausmą, nes pasižymi raminamuoju ir atpalaiduojamuoju poveikiu).

Komentarai

Gimdymas

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Vienos dienos kūdikio gebėjimas suspausti kumštį yra daug stipresnis, nei mėnesio laiko kūdikio.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai