Kad ausys būtų švarios

Ar turi namie ausų krapštukų? Jeigu taip, neskubėk jų išmesti. Žinok, kad tai – puiki piešimo priemonė! Be jokių dvejonių gali ją naudoti kūrybiniams užsiėmimams – ypač seksis tokiais pagaliukais piešti ramunės lapelius arba neregėtų gyvūnėlių pėdsakus. O apie tai, kad kažkada naudojai krapštukus „pagal paskirtį“, gali pamiršti – juk, anot statistikos, dažniausia vaikučių sieros kamščių priežastis yra netaisyklingas maitinimas krūtimi (susidaro vadinamieji pieno kamščiai, kai maitinimo metu pienas teka į ausytes) ir būtent jie.

Kasdienė priežiūra

Jeigu jau negalima naudoti krapštukų, kuo valyti ausytes? Reikia žinoti, kad ausys valosi pačios: mažiems vaikučiams – žindimo metu, vyresniems – kai jie kramto, čiaudi, juokiasi, kalba (trumpai tariant, kai dirba žandikaulis). Padėti  galima tik nekliudant. Esmė ta, kad užgriebdama krapštuko galiuku truputį sieros, daug didesnę dalį nustumi būgnelio link. Iš ten siera pati pasišalinti jau nebegali, be to, kliudo šalintis naujai susidariusiai sierai. Taip susidaro kamštis.. Kad jo išvengtum, tereikia kas vakarą po maudynių kruopščiai išvalyti išorinę klausos landą, naudojant sterilaus susukto binto tamponą. Nusausinti ausytes galima rankšluosčio kampučiu.

Nestandartinės situacijos

Jeigu siera jau sudžiūvo ir nebeišeina jos pašalinti įprastu susuktu tamponėliu, galima naudoti pašildytą aliejų ir specialų losjoną. Patepk priemone išorinę ausytės dalį, palauk keletą minučių ir po to išvalyk.

Jeigu įtari, kad susidarė kamštis, nebandyk jo ištraukti savarankiškai: net jeigu atrodo, kad užkabinti ir pašalinti visai paprasta, rizikuoti nepatartina. Dalis gali likti ausies viduje, tad situacija pasikartos.

2 psl. »

Komentarai (3)

optimistas 2012-12-24 06:57
grazus straipsnis, bet nulis info jame. Taip ir nesuzinojau, kaip ausytes isvalyti...
Aurora 2012-02-21 13:38
Nuo kada aliejus - blogas daiktas? Mums LOR visai neseniai sakė palašint, nes kamščiai susidarė. Kad lengviau išsiplautų.
Milda 2012-02-21 09:54
Čia tai bent :( o aš naudoju

Vaikų higiena

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Vaikai pradeda sapnuoti dar prieš gimimą.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai