Kaip formuojasi prasti mitybos įpročiai?

Medikai skambina pavojaus varpais: pastebima, kad kasmet vaikų sveikata vis prastesnė ir prastesnė. Lėtinėmis ligomis serga maždaug 20 % krūtimi maitinamų mažylių ir 40 % mokyklinio amžiaus vaikų, o baigus mokyklą jau beveik kiekvieno žmogaus ligų sąraše yra didžiulė ir nelabai graži puokštė pačių įvairiausių negalavimų. Galų gale, kaip rodo įvairūs tyrimai, ne mažiau kaip trečdalis abiturientų dėl savo medicininių duomenų yra apriboti, negali rinktis kai kurių profesijų. Kas ketvirtai mergaitei nustatomi reprodukcinės sistemos sutrikimai, jaunuolių, galinčių tarnauti armijoje, yra ne daugiau kaip dešimt procentų, o kas penktas vaikas serga kokia nors alergija.

Statistika negailestinga, tėveliai susigriebia už galvų ir klausia tiek savęs, tiek gydytojų: kodėl taip nutinka? Kas dėl to kaltas? Juk, atrodytų, gyvenimo sąlygos daug geresnės, negu bet kada anksčiau. Parduotuvių lentynose prekių pasirinkimas didžiulis. Gamintojai tiesiog iš kailio neriasi, kad patenkintų visus pirkėjų įgeidžius, reklamuoja savo produkciją, tvirtindami, kad jų prekės pačios geriausios kokybės, yra saugios naudoti ir labai naudingos. Atrodytų, nieko netrūksta – vaikai turėtų gauti viską, ko reikia normaliam augimui ir vystymuisi.

Na, o gydytojai neskuba patvirtinti gamintojų teiginių. Netgi priešingai – jie įsitikinę, kad iš tiesų dauguma produktų, kuriuos taip mėgsta šiandieniniai vaikai, neapsaugo dar tik besiformuojančio organizmo, o tik naikina jį.

Netaisyklinga mityba ne tik pražūtinga mažylio virškinimo sistemai, bet ir padeda pagrindą kitoms ligoms, kuriomis jis sirgs ateityje. Žalingi mitybos ir skonio įpročiai formuojasi nuo pat mažens, ir labai dažnai išlieka visą žmogaus gyvenimą, kasmet vis labiau ir labiau kenkdami žmogaus sveikatai.

2 psl. »

Komentarai (4)

ruta, 2015-05-05 00:34
as savo sunui apgaut, susidedavau jo maista salia savo i savo lekste, ir kartais pavykdavo paprasciau pamaitint ji
Kokret 2012-05-01 12:00
Per daug nereiktu visko sureiksminti, ypac straipsnio galo. mamyciukizmas irgi psichologine liga.
Regina 2012-04-30 16:36
ou... Pagavau save - taip, aš maitinu iš savo lėkštės, nes vaikui atrodo, kad pas mane skaniau
Pupa 2012-04-30 10:55
labai naudinga informacija. Labiausiai, aišku, vaikus sudomins bandymai

Vaikų mityba

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Statistikos duomenimis, 3-4 metų amžiaus vaikai kiekvieną dieną pasako maždaug 12000 žodžių ir užduoda apie 900 klausimų.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai