Kaip pripratinti vaiką prie naktinio puoduko?

Pripratinti mažylį prie naktinio puoduko – nelengva užduotis, tačiau nereikia pergyventi. Jei viskas vyks laiku, tada, kai turi vykti, pusė darbo jau bus atlikta. Apie tai, kada metas pradėti pratinti vaiką prie naktinio puoduko, mes jau pasakojome. Dabar norėtume patarti, kaip tai padaryti greičiau ir efektyviau.

Kai kurie tėveliai klausia, kam reikalingas naktinis puodukas? Kodėl vaiko negalima iš karto pratinti prie normalaus tualeto? Žinoma, galima viskas. Tačiau naktinis puodukas mažyliui suteiks daugiau savarankiškumo, juk atsisėsti ant puoduko jis gali ir pats, tuo tarpu norėdamas eiti į tualetą, jis turi prašyti kieno nors iš suaugusiųjų pagalbos. Be to, šiuolaikiniai puodukai būna išties dailūs, todėl vaikui, kuriam kol kas labai svarbi patraukli daiktų išvaizda, sėsti ant puoduko bus maloniau ir įdomiau.

Kokį puoduką reikėtų pasirinkti?

Naktinių puodukų būna pačių įvairiausių. Iš esmės jie visi panašūs, tačiau prieš perkant norime pasiūlyti atsižvelgti į keletą aspektų:

  •     Puoduko aukštis turi būti toks, kad mažyliui būtų patogu atsisėsti ir atsistoti;
  •     Puodukas turi būti stabilus, neslidinėti ant žemės;
  •     Puodukas turi būti lengvai valomas;
  •     Berniukui skirtas puodukas turi turėti specialų iškilimą, saugantį nuo šlapimo nutekėjimo;


Taip pat patartina atsižvelgti ir į vaiko norus. Būtų idealu, jei leistum jam pačiam išsirinkti patinkantį puoduką, kad sėdėti ant jo būtų maloniau. Parduotuvėse galima rasti ir labai įmantrių naktinių puodukų: pavyzdžiui tokių, kurie sudrėkę pradeda skleisti muziką. Galbūt tai ir būtų paskatinimas nusišlapinti ar pasituštinti, tačiau reikia pagalvoti ir apie tai, ar tas pats garsas su laiku nepradės erzinti.

2 psl. »

Komentarai

Vaikų higiena

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Kiekvieną minutę gimsta apie 200 vaikų. Daugiausiai vaikų gimsta liepos mėnesį.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai