Kūdikio kraitelis, arba kuo reikėtų pasirūpinti prieš vaikučio gimimą

Daugelis būsimųjų mamyčių, sužinojusios apie savo nėštumą, pasijunta ne tik laimingos, bet ir sutrikusios, pasimetusios – kaip žuvys, išmestos į krantą. Jos visiškai nesupranta, ko gali prireikti jų mažyliui, ką iš tokios gausybės prekių išsirinkti, kas yra būtina, o be ko galima apsieiti... Viena vertus, norisi, kad daiktai būtų gražūs, skoningi, artimi širdžiai, kita vertus – jie turi būti naudingi, o saldžialiežuviai pardavėjai visais įmanomais būdais pabandys įsiūlyti tai, ko tikrai nereikia. Nenuostabu, kad galva ūžte ūžia nuo patarimų, bet svarbu suimti save į rankas ir pagalvoti blaiviai.

Lovelė. Na, išsamių komentarų turbūt nereikia. Daiktas labai svarbus ir reikalingas. Kai kurie tėveliai naujagimiams nuperka dar ir lopšį. Apžiūri – dalykas mielas, gali ir suptis, ir daineles dainuoti, ir nugarytę masažuoti... Tačiau ar jis tikrai būtinas? Juk daug geriau, kai vaikutį supa mama. Anksčia ar vėliau tau jį vis tiek pratinti prie lovytės. Jeigu nori, gali rinktis lovytę-lopšį – tai šiek tiek supaprastins mažylio priežiūrą.

Vežimėlis. Šis dalykas yra tiesiog būtinas. Pasirinkimas didžiulis – net akys raibsta. Vežimėliai skiriasi ne tik savo spalva, konstrukcija ir svoriu, bet ir galimybėmis. Dažniausias variantas – vežimėlis, su kuriuo galima išeiti pasivaikščioti. Patogu – per pusę metukų vaikutis gerokai ūgteli, tad pasivaikščiojimų vežimėlis jam – kaip tik. Be to, toks vežimukas užima mažiau vietos, ir kaina yra parankesnė. Vis dėlto variantas „trys viename“ – taip pat neblogas pasirinkimas.

Komplektai į lovytę arba vežimėlį. Jei kalbėtume apie lovytę – reikėtų ortopedinio čiužinuko, užvalkalų ir poros drabužėlių komplektų (pirmosiomis dienomis daugiau rūbelių tau tikrai nereikės). Pagalvė iki dvejų metukų nėra būtina, tačiau naudinga: jeigu nusipirksi komplektuką, kuriame bus ir mažytė plokščia pagalvėlė, greičiausiai ne iš karto suprasi, kam ji reikalinga. Po dviejų ar trijų mėnesių pastebėsi, kad vaikučiui patinka po ja pakišti rankutę, kad jis pasisuka į jos pusę veiduku. Daugeliui prisiglaudus prie jos lengviau užmigti. Neretai mamytėms tai sukelia didžiulę nuostabą. Na, o jei kalbėtume apie vežimėlius – įsigyk arba pasidaryk vokelį.

2 psl. »

Komentarai (6)

roberta 2017-01-23 23:12
Nu su pirmu vaiku ne nerikojo viskas jau buvo db laukeme antro vaikelo
Eglė 2015-09-25 16:35
Vezimeli tai normalu pirkit
:) 2014-03-13 18:44
''Juk daug geriau, kai vaikutį supa mama.'' Tai geriau, tik jei ta daryt reik 24 val per para, tai noretusi, kad ta lovyte ir pati pasisuptu...
rita 2014-03-01 19:55
visu pirma, kudikiui devetose prekese niekas drabuzeliu neperka, dazniausiai tai buna drabuzeliai is pazystamu, pvz mano busimam mazyliui pirmieji drabuzeliai liko nuo mano broliuko (jam dabar 7 metukai suejo) zinoma pries naudojima jie bus pora kartu gerai isskalbti, bet as zinau jog tai jokiu sveikatos problemu neturejusio vaiko rubeliai :) o daiktai- imkit ir naudokit, tik dezinfekuokit gerai pries tai, sutaupysit pinigeliu ir nebus tokio finansinio streso atsiradus mazyliui :)
Palmė 2012-03-08 13:00
O aš manau, kad kūdikio drabužėliai turi būti nauji. Juk niekada negali žinoti, kas ir kokios būklės juos dėvėjo anksčiau. Gerai, jeigu žinai, o jeigu ne? Aš suprantu, kad pigiau nueiti į dėvėtų rūbų parduotuvę ir už tą pačią kainą įsigyti ne vieną, o kelis rūbelius, bet manau, kad rizikinga, kad kai kuriais atvejais nepadėtų nei karštas lygintuvas, nei skalbimo milteliai, nei galbūt virinimas.
Vilija 2012-03-08 12:30
Man labai padėjo draugės, pažįstami, giminės. Iš esmės nelabai ką ir pirkau. Žinoma, sauskelnės ir vaikiška kosmetika - kas kita, tačiau kalbant apskritai - nematau, kodėl reikėtų purtytis naudotų daiktų. Tuo labiau, jeigu finansinės galimybės neleidžia per daug išlaidauti.

Gimdymas

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Vaiko kraujo grupė yra tokia kaip pas vieną iš tėvų, arba lygi abiejų tėvų grupių sumai.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai