Laviname vaiko atmintį

Mokslininkai vienbalsiai tvirtina, esą žmogaus proto galimybėms nėra ribų. Tikriausiai esi girdėjusi, kad išnaudojame tik labai nedidelę savo rezervų dalelę, tad visai nenuostabu, jog tėveliams plaukai šiaušiasi, kai pamato, kiek jų atžalėlė turi paruošti namų darbų: išmokti taisykles ir eilėraštuką, papasakoti apie skaitytą knygą anglų kalba ir dar daug daug visko – per vieną dieną! Jeigu suaugusio žmogaus atmintis beribė, ar verta kalbėti apie vaikų (juk jie – daug lankstesni ir sugeba išmokti daug daugiau)? Deja, gera atminti gali pasidžiaugti ne kiekvienas. Nebūtina tenkintis vien tuo, ką davė gamta – tu gali padėti savo vaikui padėti geriau mokytis ir įsiminti. Tam tereikės atlikti keletą paprastų pratimų ir šiek tiek pažaisti.

„Nufotografuok“ daiktą

Žmogaus atmintis geba išsaugoti būtent tą informaciją, į kurią buvo atkreiptas didžiausias dėmesys. „Fotografavimas“ – tai žaidimas, kuris išmokys vaikutį susitelkti į kokį nors daiktą, o tai padės lavinti atmintį.

Išdėliok ant stalo viską, kas tik papuls po ranka: tušinukus, lipnius lapelius, žaisliukus, knygutes, trintukus ir panašiai. Tegul mažylis kelias minutes labai įdėmiai viską apžiūri ir pabando įsidėmėti, kokia tvarka guli visos šios priemonės. Tada reikia užsimerkti, prisiminti ir apibūdinti daiktus, esančius ant stalo: kiek jų yra, kaip jie išdėlioti, kokia jų spalva, dydis, forma. Patikėk, žaidimas labai smagus, ypač tuo atveju, jeigu prisidėsi ir pati. Galite jį žaisti pakaitomis ir kartu tobulinti savo įgūdžius.

Žaidimas „Spėlionė“

„Spėlionė“ padės vaikams lavinti dėmesį ir atmintį. Žaidime gali dalyvauti nuo dviejų žaidėjų iki visos darželio grupės. Taisyklės yra tokios: vaikas turi iš atminties apibūdinti kokį nors kambaryje esantį daiktą, tačiau jo neįvardinti ir į jį nežiūrėti. Likusių dalyvių užduotis – atspėti, apie kokį daiktą kalbama.

2 psl. »

Komentarai (8)

Justas 2021-04-10 13:09
Va pagaliau visi suprato gat cia sudas
Urte n 2021-04-10 13:08
Niekas nezaiskit sito sudo
Goda 2021-04-10 13:07
Suka nepatiko sitas bibys
Varnalesa 2021-04-10 13:05
Sudas nihuja nepatiko
Urte 2021-04-10 13:04
Apsirikau sudu kruva nepadeda
varalesa 2012-03-26 20:31
Labai patiko jūsų patarimai. Žaidimai tikrai įdomūs
Goda 2012-03-26 11:20
Mes irgi pabandėm porą. Nelabai iš pirmų kartų pavyko paaiškinti, ko noriu, bet greitai įsikirtom
Urtė 2012-03-26 07:42
man labai patiko žaidimas "Lagaminas". Vakar išbandėm, visi patenkinti :)

Vaikų ugdymas

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Statistikos duomenimis, 3-4 metų amžiaus vaikai kiekvieną dieną pasako maždaug 12000 žodžių ir užduoda apie 900 klausimų.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai