Meditacijos mokytojas Ugnius Leimontas: „Meditacija yra naudinga kiekvienam vaikui“

Savo vaikams likime visko, kas geriausia. Mes norime, kad jie būtų sveiki, protingi ir laimingi, stengiamės, kad jiems nieko netrūktų, mokome ir ruošiame suaugusiųjų gyvenimo iššūkiams. Tačiau kokius įgūdžius mes laikome svarbiausiais – akademines žinias, sugebėjimą mokytis ir apdoroti informaciją, sugebėjimą bendradarbiauti, lyderystę?

Dažnai, pasižiūrėję į pačių savo nueitą kelią, mes sunkiai atsidūstame, suvokdami, kad tik nedaugeliui pavyko atrasti savo pašaukimą, o dauguma mūsų tebedirbame nemėgstamą darbą, gyvename nuo savaitgalio iki savaitgalio – nuo atostogų iki atostogų, tarnaujame sistemai, kurios pagrindinis tikslas yra skatinti vartojimą. Vis žvalgomės atgal ir tyliai pasvarstom, ar teisingus sprendimus priėmėm ir tuos apgailestavimus kartas nuo karto užgeriam „tauriais“ gėrimais, bėgame nuo jų į pramogas, ekstremalius sportus. Ironiška, bet mes vis tiek atkakliai stengiamės suintegruoti savo vaikus į tą pačią sistemą, kurioje patys jaučiamės nelaimingi.

Nuoširdžiai atsakykim: kiek mes mokome savo vaikus pažinti save, ieškoti atsakymų savo sieloje, susitelkti į savo vidinius balselius, mokytis atrasti stiprybės šaltinį savo viduje? Kaip tai padaryti? Kaip to išmokyti, jeigu dažnai netgi patys tėvai nelabai tai moka padaryti? Kaip mažuosius išmokyti nors akimirkai nurimti, susitelkti ir pabūti savo mažam pasaulyje, tyloje, pasiklausant savo širdies balso.

Vaikų meditacija – nauji vėjai, padedantys vaikams augti?

„Meditacija yra vaiko kelias į savęs pažinimą. Tai būdas vaikams išgirsti tikruosius savo norus, mokytis atrasti stiprybės šaltinį savo viduje “,- sako meditacijos mokytojas, „Meditacija paprastai“ tinklaraščio autorius Ugnius Leimontas. Ugnius moko suaugusius dėmesio sutelkimo bei sąmoningo stebėjimo („mindfulness“) praktikų, kuri mums padeda valdyti stresą, mažinti nerimą, didinti kūrybiškumą, ugdyti nuojautą. Vaikų „mindfulness“ meditacija padeda jiems mokytis susikaupti ir gerinti koncentraciją, valdyti savo elgesį, mažinti nerimo jausmą.

2 psl. »
Šaltinis: tv3.lt

Komentarai (1)

mija. 2017-03-12 17:52
108

Vaikų ugdymas

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Korėjoje į vaiko amžių įskaičiuojami tie 9 mėnesiai, kuriuos jis praleido motinos įsčiose, todėl korėjiečiams visada metais daugiau, nei jų bendraamžiams iš kitų šalių.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai