Nenoriu maudytis!

Kiekviena mamytė nori, kad vaikas nekantriai lauktų maudynių ir nebijotų galvos plovimo. Juk plaukučių priežiūra (viena iš svarbiausių higienos procedūrų) turėtų ne tik būti naudinga, bet ir suteikti džiaugsmo.

Maudynių metu vaiko nuotaika priklauso nuo kelių veiksnių, pirmiausia nuo to, kaip elgiasi mama. Mažylis puikiausiai jaučia jos emocijas ir į jas jautriai reaguoja, todėl vandens procedūras patariama atlikti tik esant geros nuotaikos. Kitas svarbus veiksnys – vaikutis gali bijoti vandens. Kad to išvengtum, prieš maudynes kurį laiką pabūk su vaikučiu vonios kambaryje. Pažaiskite su vandenuku – tai padės tavo atžalėlei prisitaikyti prie naujų sąlygų. Kai kurie tiesiog paniškai bijo, kad į akutes pateks putų (jie greitai susieja maudynes ir akyčių skausmą), todėl turėtum rinktis akių negraužiančius vaikiškus šampūnus.

  • Kiekvieną dieną apiplauk vaiko plaukus paprastu vandeniu arba šampūnu-putomis. Atmink, kad dulkės, prakaitas ir nešvarumai nusėda ant plaukų ir daro įtaką jų sveikatai, augimui ir išvaizdai. Šampūnu galvą plauti rekomenduojama kartą ar du per savaitę, jeigu yra būtinybė – ir dažniau. Svarbu atminti, kad šampūnas būtinai turi būti vaikiškas ir tikti pagal amžių
  • Galvą plauk atsargiai, kruopščiai ir neskubėdama. Iš pradžių ją atlošk, prilaikyk delnu ir pilk vandenį nuo veiduko pakaušio link, po to – įtrink truputį šampūno, pamasažuok ir kruopščiai nuplauk.
  • Paversk maudynes pramoga – pasiūlyk vaikui kokių nors guminių ar plastikinių žaisliukų: kamuoliukų, antyčių, žuvyčių, laivelių ir panašiai. Žaisdamas mažylis jausis daug laimingesnis, tad kitą kartą su nekantrumu lauks „jūrų mūšio“.
  • Kad vaikui neperštėtų akučių, reikia naudoti specialias vaikiškas priemones (pavyzdžiui, „Johnson’s Baby“ ir kt.). Tokie šampūnai nedirgina akučių, o švelnūs komponentai nesausina odelės, puikiai pasirūpina mažylio plaukai
  • Po maudynių nusausink plaukus sausu rankšluosčiu ir iššukuok specialiomis minkštomis vaikiškomis šukomis. Neverta naudoti įprastų plastikinių šukų, nes jos gali pažeisti švelnią vaiko odelę. Atmink, kad šepečio arba šukų dantukai turi būti nuapvalinti. Kuo storesni plaukai – tuo retesni turi būti dantukai.

Jeigu laikysiesi šių paprastų taisyklių, kasdienės plaukų priežiūros procedūros tau ir tavo vaikučiui siesis tik su džiaugsmu ir teigiamomis emocijomis.

Komentarai (7)

Augustė 2012-02-21 17:11
kadangi turiu dvynukus, maudyti stengiamės juos kartu. Tai jie vienas kitam kompaniją palaiko, būna linksmiau :)
Viola 2012-02-21 12:52
Manoji labai mėgsta žaisti su vonios putomis :)
Simona 2012-02-20 21:13
Maniškis iš pradžių labai bijojo, bet kartu nuėjome į parduotuvę, nupirkome neskęstančių žaisliukų ir visos baimės staigiai dingo :)
raganele 2011-12-29 16:48
mano vaikams maudymasis didziausia pramoga, nes vonioje vyksta idomiausi zaidimai. iskrapstyti is vonios neimanoma
Sima 2011-12-29 15:44
Aha krekre labai skanaus kvapo buvo. Man regis ir dabar kazka panasaus dar galima rasti
Mur 2011-12-29 14:45
Grauždavo, bjaurybė, kas, kad vaikiškas
Viola 2011-12-29 13:39
Aš dar pamenu šampūną "Kre kre" :) nostalgija apėmė

Vaikų higiena

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Vaiko kraujo grupė yra tokia kaip pas vieną iš tėvų, arba lygi abiejų tėvų grupių sumai.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai