Pasivaikščiojimai rudenį: ką nuveikti su vaiku?

Dienos trumpėja, orai vis prastesni, tačiau vaikams tai nesvarbu – jie ir toliau mielai žaidžia lauke, nes jiems „blogo oro“ tiesiog nebūna. Rudeniniai pasivaikščiojimai – puiki galimybė pradžiuginti savo atžalą įdomiais žaidimais ir veikla, ir patiems smagiai praleisti laiką.
 
„Brangenybių medžioklė“. Aplinkui galima rasti labai gražių ryškiaspalvių lapų. Tegul vaikas suranka įvairiaspalvę puokštę, o namie sudžiovina ir padaro koliažą.

„Paieškos pagal formą ir spalvą“. Tai dar vienas žaidimas su lapais. Visi jie skirtingų dydžių, formų ir spalvų. Duokite vaikui užduotį: tegul surenka kaip galima daugiau klevo, ąžuolo ar kurio kito medžio lapų. Jų dydį ir spalvą pasirinkite patys. Atrodytų, kad žaidimas labai paprastas, tačiau jis puikiai lavina mažylio atmintį ir loginį mąstymą.

„Rudens tekstūra“. Šiam žaidimui jums reikės lapų, vaškinių kreidelių arba spalvotų pieštuko ir popieriaus. Uždenkite medžio lapą popieriumi ir pabraukykite paviršių kreidele. Tokie „atspaudai“ padės geriau susipažinti su rudens gamta. Taip pat galima paprašyti, kad vaikas atspėtų, koks lapas paslėptas.

„Surink rudenį“. Duokite vaikui maišelį – tegul renka viską, kas siejasi su rudeniu (kaštonus, kankorėžius, lapus, giles ir t.t.). Namie iš šių medžiagų galėsite padaryti ne vieną gražų darbelį.

„Kas daugiau papasakos apie rudenį“. Šiam žaidimui reikia kelių žmonių. Kiekvienas žaidėjas įvardina rudeniui būdingus požymius ir elementus, pavyzdžiui: lapai gelsta ir krenta, paukščiai išskrenda, dienos trumpėja, naktys ilgėja, šąla, lyja ir t.t. Šis žaidimas padeda ugdyti vaiką, jis sužino labai daug ir įdomių dalykų.

Komentarai

Žaidimai vaikams

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Ar žinote, kad...

Ketvirtadalis identiškų dvynių yra veidrodiniai dvyniai. Jų plaukai krenta į skirtingas puses, jie turi veidrodinio tipo pirštų antspaudus ir jeigu vienas yra dešiniarankis, tai kitas – kairiarankis. Tačiau identiški dvyniai turi beveik vienodus protinius sugebėjimus. Tokie dvyniai dalinasi 100% DNR.

Reklama

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Populiariausi straipsniai