Kulinarija – sritis, kuri mums, moterims, neretai kelia daugybę klausimų. Ką daryti, kad patiekalai būtų skanesni? Kokios gudrybės palengvintų gaminimą?
Štai ką pataria Jamie Oliveris:
- Laužykite taisykles!
- Prie riebios mėsos idealiai tinka abrikosai.
- Popierius gerai sugeria nereikalingus vištienos riebalus, o ananasai – pašalina nemalonų riebaus maisto pojūtį.
- Žalumynus su bulvėmis reikia maišyti prieš pat patiekiant.
- Jei virtos bulvės atrodo per drėgnos, nupilkite vandenį, o puodą pridenkite rankšluosčiu arba laikraščiu – jie puikiai sugers nereikalingą drėgmę.
- Iš citrinos išspausite daugiau sulčių, jei prieš perpjaunant pakaitinsite arba truputį spausdami pavoliosite vaisių ant stalo.
- Bulves salotoms reikėtų pjaustyti karštas.
- Kai darote kotletus, lipinkite juos šlapiomis rankomis – taip mėsa prie delnų lips mažiau.
- Citrinos žievelė gerai dera su šokoladu.
- Ilgus makaronus patogu laužyti suvyniojus į rankšluostį.
- Mėtas geriausia dėti pradedant kepti maistą.
- Čili pipirai nebus aštrūs, jeigu išimsite sėklas ir nuplausite.
- Jei norite, kad kepama mėsa pasidengtų traškia plutele, kepdami įberkite šaukštą miltų.
- Prieš kepimą aliejumi reikia ištepti ne keptuvę, o pačią žuvį.
- Grybus sūdyti reikia tik baigiant juos ruošti.
- Šokoladinis padažas bus skanesnis, jeigu į jį įmaišysite apelsinų sulčių.
- Jei kepdami svogūnus norite išvengti nemalonaus kvapo, įberkite truputį druskos ir kepkite ant silpnos ugnies.
- Jei norite, kad ant grotelių kepama žuvis nepriliptų, ją būtina iš anksto įtrinti druska – ši sugers nereikalingą drėgmę.
-
Granatų sėklas išimti bus lengviau, jeigu vaisių perpjausite per pusę ir pastuksensite šaukštu per žievelę.
Komentarai