Ar jau spėjote pasimėgauti prabangiu, paryžietiškos elegancijos skoniu? Aksominio lygumo, greitai burnoje ištirpstantys, viso pasaulio smaližių širdis pavergę ir abejingų nepalikę gardėsiai - macarons, įsitrvirtino jau ir Lietuvoje.
Gimę italų rankose
Šiandien macarons yra Paryžiaus konditerijos meistrų pasididžiavimas , tačiau laurus skirti reikėtų ne tik prancūzams, bet ir italams. Šaltiniai byloja, kad macarons gimtinė yra Italija, o saldėsių receptas Prancūzijos ribą kirto kartu su florencietės Catherine Medicis šefų palyda , jai tapus Prancūzijos karaliaus Henrio II žmona. Štai kodėl margaspalvių saldėsių pavadinimas kilęs iš itališkojo maccarone ar maccherone žodžio.
Ne visada macarons buvo toks, kokį mes jį pažįstame dabar. Tik XXa. pradžioje macarons tapo dvipusis, su minkštu kreminiu pertepimu (ganache) viduje. Pierre Desfontaines'ui - Louis Ernest Laduree anūkui, kilo idėja šokoladiniu kremu pertepti puseles ir jas suklijuoti. Nuo tada macarons gardėsiai tapo pripažinti nacionaliniu lygmeniu.
Mažojo Macarons paslaptis
Na ir kas gi tokio ypatingo...? Pirmoji patirtis ragaujant prancūziškąjį perliuką, slypi pačiame pirmajame kąsnyje... Ovalios formos puselė lengvai sutraška ir atsiveria viduje besislepiantys švelnios, minkštos kreminės tekstūros malonumai.... Ką tik pagamintas macarons neturėtų būti guminis, sunkiai sukramtomas, skaniausias valgomas šviežias ir kambario temperatūros, ne per šaltas, antraip nepavyksta perprasti nė pusės jo unikalaus charakterio savybių.
Kalbama, kad nuvykus į Paryžių, pirmoji pažintinė stotelė turėtų būti konditerijos krautuvėlė, kuriuoje galima ir pasigrožėti ir pasimėgauti paryžietiškų emocijų prisigėrusiais, mažaisiais meno kūriniais - macarons.
Komentarai (3)