Ryžių košė su moliūgu ir riešutais
- Ryžiai , 250 gr.
- Moliūgas , 150 gr.
- Graikiniai riešutai , 4 v.š.
- Medus , 3 v.š.
- Sviestas , 3 v.š.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad košė bus labai saldi, tačiau tai tikrai ne desertas. Košę galima patiekti kaip atskirą patiekalą pusryčiams arba vakarienei.
Geriau rinkitės pernokusį moliūgą, negu pusžalį (košė bus skanesnė). Nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu (jo turi būti dvigubai daugiau, negu moliūgo). Užvirinkite.
Suberkite smulkintus ir kelis sveikus graikinius riešutus, o kai užvirs antrą kartą - įdėkite šaukštą medaus arba įberkite cukraus. Virkite, kol moliūgas suminkštės.
Moliūgą nusunkite, pusę skysčio palikite. Išimkite sveikus riešutus ir atidėkite papuošimui, visa kitą pertrinkite su trupučiu skysčio kaip bulvių košę. Masė nebus vienalytė.
Ryžius nuplaukite, išvirkite ir perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į puodą, įdėkite sviesto ir vėl pašildykite, tada perdėkite į dubenį su moliūgu ir išmaišykite. Paskaninkite sviestu ir medumi, papuoškite likusiais riešutais.
Komentarai