Traškios bulvių skiltelės orkaitėje
- Bulvės , 500 gr.
- Druska , 0,5 a.š.
- Saldžiosios paprikos milteliai , 3 a.š.
- Česnakas , 4 skilt.
- karis , 1 a.š.
- Ciberžolė , 0,5 a.š.
- Garstyčios , 1 a.š.
- Aliejus , 50 ml
- Krapai , 0,5 pund.

Bulves, jeigu jų odelė nelabai stora, gerai nušveiskite. Jeigu odelė stora, tai bulves nuskuskite. Bulvės supjaustykite skiltelėmis.
Užvirinkite vandenį, pasūdykite, sudėkite skilteles ir apvirkite 2-3 min. Vandenį nupilkite, bulves atidėkite.
Aliejų išmaišykite su garstyčiomis. Į šį mišinį sudėkite visus prieskonius (galima rinktis ir kitokius prieskonius, kokius mėgstate), druską, smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką. Gerai išmaišykite. Šį mišinį sumaišykite su apvirtomis bulvėmis ir palikite 15-20 min. pasimarinuoti.
Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Skardą ištieskite kepimo popieriumi.
Iškeptas bulvytes pabarstykite smulkiai sukapotais krapais.
Bulvytės pavyksta tikrai puikios - minkštutės viduje ir su traškia plutele.
Komentarai (5)