Traškios sūrio spurgos
- Sūris , 200 gr.
- Kiaušiniai , 3 vnt.
- Miltai , 2 v.š.
- Druska, prieskoniai , 1 žiups.
- Kiaušiniai , 2 vnt.
- Džiūvėsėliai , 1 sauj.

Šioms spurgoms galima rinktis įvairų sūrį, tačiau pagrindą turėtų sudaryti fermentinis, lengvai besilydantis sūris. Pavyzdžiui, galite rinktis 150 g fermentinio ir 50 g kietojo ar pelėsinio sūrio.
Sūrį sutarkuokite, įmuškite kiaušinius, sudėkite labai smulkiai kapotą ar spaustuku perspaustą česnaką, suberkite miltus, pagardinkite mėgiamais prieskoniais ir viską gerai ištrinkite.
Drėgnomis rankomis suformuokite rutuliukus, juos pavoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose, tai porą kartų pakartokite. Turėtų susidaryti pakankamai storas luobas, kad išsilydęs sūris neištekėtų.
Paruoštas sūrio spurgeles virkite įkaitintame aliejuje iki kol apskrus, sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.
Šias spurgas galima pagerinti ir jas pridėtų smulkiai pjaustytų čili pipirų, įvairių prieskoninių žolelių, truputį smulkiai pjaustyto kumpio.
Komentarai (6)