Veidrodinė glazūra tortams
- Želatinos (lapeliais) , 12 gr.
- cukraus , 150 gr.
- Vandens , 75 gr.
- Gliukozės sirupo , 150 gr.
- Baltasis šokoladas , 150 gr.
- Kondensuotas pienas , 100 gr.
- Maistiniai dažai , 1 žiups.

Želatinos lapelius užmerkite nedideliame kiekyje vandens (kad vos semtų). Palikite brinkti apie 5 min.
Nesvylančiame prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą. Statykite ant nedidelės ugnies, maišant kaitinkite iki kol ištirps cukrus. Nuimkite nuo ugnies, įdėkite nuspaustus nuo vandens pertekliaus želatinos lapelius, gerai išmaišykite, kad želatina ištirptų.
Baltajį šokoladą sulaužykite gabaliukais, atskirame inde išlydykite virš vandens garų. Į šokoladą supilkite kondensuotą pieną, o tuomet labai plona srovele supilkite prieš tai pasiruoštą sirupą su želatina. Atsargiai išmaišykite.
Į glazūrą dėkite norimos spalvos maistinių dažų. Jeigu norite, tai glazūrą galite išskirstyti į kelis indelius ir dėti skirtingų spalvų maistinių dažų arba dėti skirtingą jų kiekį, tuomet išgausite įvairaus intensyvumo atspalvius.
Glazūrą su dažais išplakite rankiniu blenderiu. Plakti reikėtų blenderį laikant visiškai vertikaliai, taip, kad jis būtų prigludęs prie indo dugno, nedideliu intensyvumu. Šitaip išvengsite burbuliukų susidarymo.
Jeigu vis tik susidarė burbuliukai, tai glazūrą papildomai perkoškite per smulkų sietelį, tai galite padaryti porą kartų.
Veidrodine glazūra dengti tortai ar pyragaičiai atrodo ypač originaliai, subtiliai ir šventiškai.
Komentarai (9)