Vištienos ir sūrio sriuba
- Bulvės , 5 vnt.
- Svogūnas , 1 vnt.
- Vištienos krūtinėlė , 2 vnt.
- Morkos , 2 vnt.
- Ryžiai , 150 gr.
- Lydytas sūrelis , 250 gr.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
- Žalumynai (įvairūs) , 1 pund.

Vištienos filė užpilkite vandeniu, kad šiek tiek semtų, pasūdykite, užvirinkite ir virkite apie 20 min. nuo užvirimo. Vištienai išvirus ją iš puodo išimkite, sudėkite stambiai pjaustytas, nuskustas bulves. Tuomet sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytas morkas, svogūną (prieš tai galima pakepinti). Suberkite ryžius. Virkite iki kol išvirs bulvės ir ryžiai.
Išvirtą vištieną smulkiai supjaustykite. Sudėkite į verdančią sriubą. Tuomet sudėkite lydytą sūrelį (jis gali būti su žalumynais ar grybais, jeigu mėgstate). Suberkite smulkintus žalumynus, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais. Viską išmaišykite. Virkite dar 5-7 min.
Greitai paruošiama, labai skani sriuba! Papildomai galima įdėti daugiau daržovių - žaliųjų žirnelių, konservuotų kukurūzų, smulkiai pjaustytos paprikos.
Komentarai (9)