5 saldūs, sveiki ir paprasti užkandžiai vaikams

@ Shutterstock

„Pampers“ pataria: vaikučiai dažnai įsigeidžia ko nors saldaus, tačiau netraukite saldainių, šokoladų ir sausainių... Pasiūlykite vaikams saldžių, sveikų ir labai greitai pagaminamų užkandžių, kurie ne tik skanūs, bet ir labai naudingi!

1. Jogurtas su vaisiais, uogomis, medumi ir dribsniais

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Jogurtas yra puikus kalcio ir baltymų šaltinis, tačiau daugelis vaisinių, uogų ar kito skonio, saldžių, „vaikiškų“ jogurtų turi daug pridėtinio cukraus. Rekomenduojame rinktis paprastą, natūralų jogurtą be jokių priedų ir jį pasaldinti šviežiais vaisiais, uogomis, šaukšteliu medaus.

O kad užkandis teiktų dar daugiau energijos, būtų dar maistingesnis ir maloniai traškėtų, įmaišykite porą šaukštų paskrudintų dribsnių granolos, sveikuoliškų pusryčių dribsnių ar smulkiai sukapotų ir sausoje keptuvėje paskrudintų riešutų.

2. Kukurūzų spragėsiai


Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Nuo gero kino neatsiejami kukurūzų spragėsiai dažnai patenka į greito ir prasto maisto kategoriją, tačiau jie to tikrai nenusipelno! Kukurūzų spragėsiai yra nekaloringas, baltymų, ląstelienos, B grupės ir kitų vitaminų bei mineralų turintis užkandis.

Rinkitės kuo natūralesnius, nespragintus kukurūzus ir patys išspraginkite juos puode su trupučiu aliejaus. Spragėsius saikingai pagardinkite medumi ar namine karamele. Jeigu norisi sūraus užkandžio, karštus spragėsius sumaišykite su gabaliuku sviesto, žiupsneliu druskos, papildomai galite įberti truputį kario ar kitokių prieskonių arba vieną kitą šaukštą tarkuoto kietojo sūrio.

3. Vaisinis kokteilis


Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Trinti vaisių kokteiliai yra naudingi ir paruošiami vos per porą minučių! Jie gan sotūs, todėl tiks kaip „rimtas“ užkandis, puikus pusryčių ar vakarienės patiekalas. Galite juos plakti iš pačių įvairiausių šviežių arba šaldytų vaisių, uogų ir daržovių, tačiau svarbu žinoti kelias pagrindines taisykles, kad kokteiliai visuomet pavyktų skanutėliai.

Vaikams patiks ryškūs, spalvingi kokteiliai, todėl plakite tik panašios spalvos vaisius ir uogas arba juos maišykite tik su šviesiais, baltais priedais. Pavyzdžiui, kokteilis iš raudonų braškių, balto banano ir šlakelio pieno bus gražios, rausvos spalvos, tačiau jeigu šį derinį papildysite didesniu kiekiu žalių kivių ar špinatų lapais, kokteilis paruduos.

Jeigu norite, kad kokteilis būtų tirštesnis, primintų kremą, jį patirštinkite bananais (ypač tirštą konsistenciją suteikia šaldyti bananai), avokadais, tirštu graikišku jogurtu, varške. Skystesnį kokteilį plakite su gyvuliniu arba augaliniu pienu, vandeniu arba naudokite vandeningus vaisius (arbūzus, melionus, agurkus).

Kokteilis bus sotesnis ir dar maistingesnis, jeigu įmaišysite varškės, avižinių dribsnių, riešutų (juos prieš tai reikėtų išmirkyti) arba riešutų sviesto.

Naudojant prinokusius vaisius, kokteilis turėtų būti pakankamai saldus, tačiau užkietėjusiems smaližiams įtiksite jį papildomai pasaldinę medumi, klevų sirupu arba kokteilį plakdami su datulėmis.

4. Džiovintų vaisių, uogų ir riešutų rutuliukai


Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Sutrinti rutuliukai iš džiovintų vaisių, uogų ir riešutų arba avižinių dribsnių bei riešutų sviesto sparčiai populiarėja. Tokie rutuliukai yra ypač maistingi ir naudingi, be to puikiai pasotinantys.

Šių rutuliukų gaminimas yra labai paprastas - tereikia maisto smulkintuvu sutrinti lipnią masę, tarp delnų suformuoti rutuliukus (šį darbą labai mėgsta vaikučiai!) ir juos palaikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų. Sutvirtėjusius rutuliukus galima apglaistyti tirpintu šokoladu.

Egzistuoja daugybė šių rutuliukų receptų, tačiau siūlome pradėti nuo datulių ir riešutų rutuliukų. Saują datulių sutrinkite su sauja vandenyje išmirkytų riešutų (tiks įvairūs, tačiau ypač skanu su migdolais) ir pora šaukštų riešutų sviesto. Šią masę paskaninkite mėgstamais priedais: smulkiai pjaustytais džiovintais vaisiais ir uogomis, sukapotais riešutais, sėklomis, šokolado gabaliukais.

Galite paragauti ir rutuliukų iš avižinių dribsnių bei riešutų sviesto. Stiklinę nevirtų, truputį pasmulkintų avižinių dribsnių sumaišykite su puse stiklinės riešutų sviesto. Šią masę pagardinkite pagal savo skonį: įmaišykite medaus ar klevų sirupo, kelias trintas datules, smulkiai pjaustytų džiovintų vaisių ir uogų, sukapotų riešutų, sėklų, šokolado gabaliukų.

5. Suktinukai su riešutų sviestu ir vaisiais

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Spintelėje tikrai verta turėti lavašo ar tortilijų (rekomenduojame rinktis aukštesnę mitybinę vertę turinčius pilno grūdo miltų gaminius), kurios tinka tikrai ne vien pikantiškiems užkandžiams.

Gabaliuką lavašo ar tortiliją patepkite riešutų sviestu, tepama varške arba mėgstamu kremu, uždėkite šviežių bananų, braškių ar kitų vaisių ir uogų, jeigu norite apibarstykite riešutais ar smulkintais džiovintais vaisiais ir uogomis, standžiai susukite, valandėlę palaikykite šaldytuve ir supjaustykite.

» Rašyti komentarą