Kalėdiniai skanėstai. „Boružėlės“

Reikia:

  • 20 mažų meduoliukų,
  • 200 g šaltalankių ir aviečių gazūros

Glazūrai:

  • 400 g cukraus pudros,
  • 3 šaukštų aviečių sulčių,
  • 3 šaukštų šaltalankių sulčių,
  • 4 šaukštų vandens,
  • 4 šaukštų citrinų sulčių.


Iš pradžių paruošk avietinį glajų: nusijok pusę cukraus pudros, sumaišyk su dviem šaukštais citrinų sulčių ir tokiu pat kiekiu šilto vandens. Išsuk iki vientisos masės ir maišydama po truputį supilk aviečių sultis. Analogiškai paruošk ir šaltalankių glazūrą.

Išdėliok meduoliukus ant sietelio, padenk vieną jų pusę avietine glazūra, o kitą – šaltalankių. Leisk jai sustingti.

Storąja peilio ašmenų puse nulupk trečdalį meduolio (kad būtų be glazūros – tai boružėlės galvutė) ir įpjauk jį išilgai (atskirk sparnelius vieną nuo kito).

Baik puošti ištirpintu šokoladu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
pati kepiau išėjo labai gražūs ,ber skonis.... vaikai kitą dieną pas daktarus važiavo nes visą naktį vėmė
2013-01-30 19:27
pati kepiau išėjo labai gražūs ,bet skonis.... vaikai kitą dieną pas daktarus važiavo nes visą naktį vėmė po vieną sausainį suvalgę
Vikis
2011-12-31 11:08
Labai patinka
Stepes
2011-12-16 18:53
Kokios grazutes gaila valgyti butu
Saule
2011-12-16 18:48
arba pakeisti sausainiais (kaip paveiksliuke)
Saule
2011-12-16 18:48
meduolius galima pasigaminti paciai