Kokios Kalėdos be meduolių... Palepink savo šeimą skaniais ir gražiais kepiniais. Jais ypač apsidžiaugs mažieji!
Reikia:
- 150 g medaus,
- 150 g klevų sirupo,
- 200 g sviesto,
- 500 g rupių ruginių miltų,
- 1 apelsino žievelės,
- 1 šaukštelio sodos arba kepimo miltelių,
- maltų gvazdikėlių (pagal skonį),
- 3 šaukštų vandens.
Papuošimui:
- 5 šaukštų medaus,
- 2 šaukštų sviesto,
- 3 šaukštų apelsinų sulčių,
- 100–200 g spalvoto cukraus (įvairių spalvotų papuošimų, granulių tortų dekoravimams ir panašiai).
Ant silpnos ugnies pašildyk medų, klevų sirupą ir sviestą (kol jis visiškai išsilydys). Atvėsink iki kambario temperatūros, įmaišyk truputį miltų, apelsino žievelę ir maltų gvazdikėlių. Ištirpink vandenyje sodą, sumaišyk su mase ir viską supilk į likusius miltus, gerai išminkyk. Uždenk tešlą ir palik parai kambario temperatūroje.
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių. Patepk skardą riebalais, iškočiok pusės centimeto storio lakštą ant miltais pabarstyto stalo. Išpjaustyk 5 centimetrų dydžio žvaigždutes ir kepk vidutinio karštumo orkaitėje apie 12 minučių, kol meduoliai įgaus gražų auksinį atspalvį.
Išdėliok meduolius ant sietelio ir leisk atvėsti. Ištirpink medų ir sviestą, maišydama supilk apelsinų sultis ir gauta mase aptepk širdeles. Kol glazūra nespėjo sustingti, apibarstyk spalvotu cukrumi.
2011-12-14 22:14