Kelios kulinarinės gudrybės

Vargu ar pavyktų rasti bent vieną mamą, kuri niekada negamintų. Ar žinote, kokios kulinarinės gudrybės gali palengvinti jūsų gyvenimą?
 

  • Kad kiaušinienė būtų puresnė, stiklinei kiaušinių imami 2 šaukštai šalto vandens, viskas gerai išplakama.
  • Vietoj mielių į tešlą galima įpilti konjako – tešla bus aromatingesnė, o kepiniai – skanesni.
  • Kiaušinių baltymus iki putų išplaksite greičiau, jeigu juos atvėsinsite ir įlašinsite kelis lašus citrinos sulčių ar įbersite truputėlį citrinos rūgšties. Su tryniais elgiamasi atvirkščiai: juos geriau plakti šiltus ir su cukrumi.
  • Norite, kad keptą mėsą dengtų auksinė plutelė? Aptepkite kepsnį medumi.
  • Kad virdami kiaušiniai nesutrūkinėtų, juos iš pradžių reikėtų nuplauti šaltame vandenyje.
  • Kad pienas neprisviltų, puodą reikia išplauti šaltu vandeniu, o pieną kaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies.
  • Daržoves plauti ir skusti reikia prieš pat sudedant į sriubą.
  • Kad morkos būtų skanios, jos verdamos 5-10 minučių ir sūdomos baigiant virti (kaip ir visos kitos daržovės).
  • Kad ryžiai būtų birūs, prieš virdami pamirkykite juos pusvalandį šaltame vandenyje.
  • Kad ryžiai nesuliptų, juos galima šiek tiek apkepti, tačiau tada išvirę jie bus mažesni nei paprastai.
  • Kad pienas neišbėgtų, reikia įmesti gabaliuką cukraus, uždengti ir pamaišyti kas 3-4 minutes.
  • Kad nesuliptų makaronai arba ryžiai, į vandenį, kuriame jie verda, reikia įpilti šiek tiek saulėgrąžų aliejaus, arba išvirus perlieti šaltu vandeniu.
  • Vystančios petražolės ir krapai vėl bus kaip švieži, jei pamirkysite vandenyje, į kurį įpilta šiek tiek acto.
  • Jei norite, kad skanios būtų daržovės, į puodą jas patartina sudėti tik tada, kai vanduo užvirs. Jeigu norite, kad skanus būtų sultinys – daržoves dėkite į šaltą vandenį.
» Rašyti komentarą