Šios laiko patikrintos gudrybės ir patarimai labai pravers kiekvienai mamai ir namų šeimininkei. Išbandykite!
- Išvirus makaronus arba bulves, vandenį galima nupilti ir atvėsinti, o po to laistyti kambarinius augalus. Tai pasitarnaus kaip labai geros trąšos.
- Vanduo iš akvariumo taip pat tinka laistyti augalus, nes jame yra azoto ir fosforo.
- Kai ištraukiate mėsą iš šaldiklio ir norite, kad ji greičiau atitirptų, užpilkite truputį acto – mėsa ne tik greičiau atsileis, bet ir bus švelnesnė.
- Tikriausiai jau girdėjote, kad soda padeda kovoti su nemaloniais kvapais šaldytuve. Tačiau aktyvinta anglis su šia užduotimi susidoroja dar geriau!
- Sodos ir acto mišiniu puikiausiai išvalysite virtuvinę kriauklę arba plytą.
- Jei pjaustydami daržoves susižeidėte pirštą, palaukite, kol nustos tekėti kraujas, ir užtepkite žaizdelę bespalviu nagų laku – tai lyg pleistras apsaugos ją nuo sulčių, o į gaminamas salotas arba padažus nepateks kraujo.
- Jei patamsėjo aliuminis puodas, pavirinkite jame šiek tiek obuolio žievelės. Puodas ims švytėti, o namai prisipildys malonaus kvapo.
- Jei norite pašalinti nuo rankų vaisių ir daržovių dėmes, patrinkite jas žalia bulve arba actu.
- Jei duona pradėjo žiedėti, į maišelį įdėkite gabaliuką saliero – ji vėl bus skani ir minkšta.
- Virtuvėje laikykite alaviją. Tai puiki priemonė nuo nudegimų ir įpjovimų – tereikia nulaužti lapelį ir patepti pažeistą vietą jo sultimis.
- Jei sriuba arba padažas išėjo per riebūs, įmeskite į puodą gabaliuką ledo, ir galėsite išgriebti nereikalingus riebalus.
- Jei nespėjate sunaudoti viso turimo pieno, ir jis nuolat sugenda pirmiau, kitą kartą praėmę pakelį įberkite žiupsnelį druskos.
- Virintas atvėsintas vanduo greičiau sušąla į ledą.
- Jei susimušėte, ant sumuštos vietos uždėkite actu suvilgytą vatos tamponėlį. Taip išvengsite mėlynių.