Norite ko nors skanaus ir nesudėtingai paruošiamo? Išbandykite šį makaronų apkepo receptą!
Reikia: 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 250 g maltos nugarinės ar kitos mėsos, 3 skiltelių smulkinto česnako, ½ smulkiai supjaustyto svogūno, žiupsnelio maltos paprikos, druskos ir pipirų pagal skonį, kelių sveikų nuluptų pomidorų (galima naudoti konservuotus), 400-500 g makaronų (vamzdelių), 2 šaukštų šviežiai tarkuoto parmezano sūrio, 2 puodelių tarkuotos mocarelos.
Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite faršą ir svogūnus, gaminkite apie 5 minutes, kol mėsa paruduos. Pridėkite česnakų, paprikos, pagardinkite druska ir pipirais, pakepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus (galima sutrinti rankomis), kartais pamaišydami gaminkite ant vidutinio stiprumo ugnies 20 minučių. Tuo tarpu išvirkite makaronus, nusunkite, atidėkite. Į kepimo indo dugną įpilkite padažo, paskleiskite, tada sustatykite makaronus ir ant viršaus supilkite viską, kas liko. Apibarstykite sūriu, kepkite apie pusvalandį, kol sūris apskrus. Galima pabarstyti bazilikais. Prieš patiekdami leiskite 15 minučių pastovėti.
Skanaus!
Makaronų apkepas su mėsa

» Rašyti komentarą
» Komentarai
» Panašūs straipsniai
2014-08-01 12:51