Patarimų kraitė. Kaip originaliai papuošti tortą

Turbūt nepatikėsite, tačiau šios žavios gėlytės yra padarytos iš... ananasų. Norite papuošti šventinį tortą arba pyragą saldžiais gėlių žiedais? Pasinaudokite šia idėja!

Jums reikės: ananaso, aštraus peilio, mažo šaukštelio, kepimo popieriaus arba kepimo formelių.

Nuplaukite prinokusį ananasą, nupjaukite viršūnę.

Nupjaukite žievelę – jeigu ananasas prinokęs, padaryti tai bus nesunku.


Šaukšteliu arba daržovių skustuku išimkite „akutes“.

Supjaustykite ananasą labai plonomis (beveik permatomis) riekelėmis), sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kepkite 220–250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, tada apverskite ir kepkite dar tiek pat. Kepimo trukmę ir temperatūrą galite reguliuoti savo nuožiūra, tačiau prižiūrėkite, kad nesudegintumėte. Taip pat labai gražu, kai tokie žiedeliai daromi keksiukų formelėse.

Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Papuoškite pyragą arba keksą ir patiekite.
 

» Rašyti komentarą
» Komentarai
asta
2015-05-26 16:46
Ar pavyktų su konservuotais ananasais?