Ruošiamės Kalėdoms! Pasidaryk pats: naminių keksiukų mišinys

Paprastas skanių ir beveik paruoštų naminių keksiukų receptas – išties žavi ir originali dovanos idėja. Asmuo, kuriam padovanosite šį mišinį, galės išsikepti jų bet kada, kai norės ar turės laisvo laiko: jam tereikės pridėti vos 3 komponentus ir džiaugtis rezultatu.

Reikia:

  • 1 gražaus stiklainuko;
  • 2/3 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 stiklinės su kaupu miltų (padalinsite juos į 2 dalis);
  • 1/3 stiklinės kakavos miltelių;
  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus;
  • 2/3 stiklinės baltojo cukraus;
  • 1/2 stiklinės smulkinto juodojo šokolado;
  • 1/2 stiklinės smulkinto baltojo šokolado;
  • 1/2 stiklinės graikinių riešutų.



Sluoksniuokite taip, kaip parodyta nuotraukoje: miltai, kakava, miltai, rudasis cukrus, baltasis cukrus, juodasis šokoladas, baltasis šokoladas, riešutai. Druską galite pilti kartu su baltuoju cukrumi.

Nepamirškite pridėti naudojimo instrukcijos: „įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros, ištepti formeles aliejumi, supilti mišinį iš stiklainio į dubenį, įmušti 2 kiaušinius, įdėti 1 arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus ir įpilti 2/3 stiklinės augalinio aliejaus. Išmaišyti, išpilstyti į formeles ir kepti nuo 20 iki 25 minučių, arba tol, kol prie įsmeigto dantų krapštuko nebelips tešla.“

Lygiai taip pat galima paruošti ir kitokius mišinius.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Zivile
2014-12-01 22:10
Norejau aklausti, nes nelabai suprantu, kokios talpos turi buti stiklainis?