Neretai maisto gaminimas virsta tikru pragaru: taškosi puodai, svyla keptuvės, bėga pienas... O kur dar ašaros pjaustant svogūną ir kitos bėdos... Štai keli patarimai, palengvinsiantys jums gyvenimą!
Kaip greitai pašalinti daržovių sėklas
Jeigu norite greitai ir paprastai pašalinti moliūgo, cukinijos ar kurios kitos daržovės sėklas, naudokite specialų šaukštą ledams – aštrus jo kraštelis su šia užduotimi susidoros puikiai. Taip pat juo galėsite gražiai papuošti salotas.
Kaip susidoroti su maistine plėvele
Ką daryti, jeigu maistinė plėvelė tįsta ir plyšta? Imkite pavyzdį iš profesionalių virtuvės šefų laikykite ją šaldytuve. Taip ji mažiau lips ir naudoti ją bus daug patogiau.
Kaip lengvai nulupti citrusinius vaisius
Jei nemėgstate lupti citrinų, apelsinų ir mandarinų, šis patarimas bus kaip tik jums: įkiškite vaisių į mikrobangų krosnelę 20 sekundžių ir nulupkite – taip bus daug paprasčiau.
Kaip greitai nulupti kiaušinius
Virdami kiaušinius į vandenį įberkite truputėlį sodos arba įpilkite acto. Abi šios priemonės prasiskverbia pro lukštą ir padeda lengviau jį atskirti nuo baltymo.
Kaip iš citrusinių vaisių išspausti daugiau sulčių
Iš pradžių atvėsinkite vaisių, o tada įkiškite į mikrobangų krosnelę 15-20 sekundžių.
Kaip lengvai sutarkuoti minkštą sūrį
Iš pradžių palaikykite jį pusvalandį šaldiklyje. Sukietėjęs sūris nelips prie trintuvės ir bus biresnis.
Kaip pjaustant svogūną išvengti ašarų
Prieš pjaustydami svogūną palaikykite jį pusvalandį šaldiklyje. Tiesa, šis būdas tinka tik tuo atveju, jeigu svogūną po to ketinate kepti arba virti. Salotoms tokių svogūnų geriau nenaudoti.
Kaip virti makaronus
Jeigu nenorite pražiopsoti, kada užvirs vanduo, arba neturite laiko prižiūrėti puodo, ant jo viršaus uždėkite medinę mentelę arba šaukštą. Mediena neleis susidariusioms putoms išbėgti per kraštus.
Kaip kepti vištą
Kai kepate visą vištą (ar bet kurį kitą paukštį), dėkite ją krūtinėle žemyn. Čia mėsos daugiausia, ir kuo ji arčiau šilumos šaltinio, tuo greičiau iškeps.
Kepimo popierius keksiukams
Jeigu neturite specialių popierinių formelių keksiukams, naudokite kepimo popierių – nestandartiniai keksiukai atrodys įdomiau.
Kaip tinkamai atitirpdyti kepinius
Kad mikrobangėje atšildytumėte picą arba tešlą, šalia pastatykite stiklinę su vandeniu – tai apsaugos kraštus nuo išdžiūvimo.
Kaip išsaugoti žalumynus
Kad neprarastumėte visų naudingųjų žalumynų savybių, užšaldykite juos formelėse ledukams. Galima naudoti vandenį arba alyvuogių aliejų.
Kaip laikyti nuluptus riešutus
Nuluptus riešutus geriausia užšaldyti – taip jie išsaugos visas savo naudingąsias savybes, skonį ir aromatą. Suberkite nuluptus riešutus į hermetišką indelį, sandariai uždarykite ir padėkite į šaldiklį. Branduolių iš anksto skrudinti nereikia – naudos iš tokių nebus. Tokio laikymo būdas turi ir kitų privalumų – pavyzdžiui, taip galima išvengti karstelėjusio skonio, kuris atsiranda, jeigu laikote tokius riešutus kambario temperatūroje.
Kaip išvalyti ketaus indus
Jeigu norite, kad ketaus indai neapsitrauktų rūdimis, nevalykite jų įprastomis priemonėmis – valymui naudokite druską. Tai taip pat padės atsikratyti įkyraus prieskonių, kuriuos naudojote gaminimui, kvapo.
Kaip pašalinti nuo rankų nemalonų kvapą
Jeigu čiupinėjote svogūną arba česnaką, nemalonų kvapą padės pašalinti soda arba citrina. Tiesiog patrinkite rankas ir nuplaukite su vandeniu.
Kaip grąžinti mediniams įrankiams išvaizdą
Mediniai įrankiai bėgant laikui tampa negražūs, įgyja nemalonų kvapą. Neskubėkite jų išmesti – pavirinkite įrankius paprastame vandenyje ir išdžiovinkite saulėje.
Kaip nuvalyti medinę pjaustymo lentą
Kad pašalintumėte į medinę lentą įsigėrusius kvapus ir maisto likučius, patrinkite ją stambia druska ir palikite 10-15 minučių. Galiausiai patrinkite citrinos pusele ir išdžiovinkite. Ši procedūra puikiai pašalins nemalonius kvapus.
Virtuvės gudrybės tikroms šeimininkėms

» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-11-02 13:02